Annons
Annons


Oemotståndligt smarrigt – banoffeepaj med daim

Galet sugen på något superextra? Då är detta är pajen för dig! Kola, bananer, grädde och daim i en fullständigt underbar kombo. Extra plus för att du kan baka den utan ugn.

Himmelriket för fikaälskare!

Himmelriket för fikaälskare!

Banoffeepaj med daim

Tid: 15 min + 1 tim i kyl
6–8 port

150 g smör
20 digestivekex
1 burk färdigkokt karamelliserad mjölk, 200 g (dulce de leche)
2 skivade bananer
2 klyftor lime
2 dl vispgrädde
1 liten daim

Annons

1. Kläm fast ett bakpapper i botten av en pajform, ca 23 cm med löstagbar botten, eller använd en pajform i porslin. Krossa digestivekexen i matberedare. Smält smöret och blanda med digestivekexen. Tryck ut smulorna skålformat i formen. Tryck ordentligt så att det blir kompakt. Ställ i frys 30 min eller kylskåp 1 tim.

2. Öppna konservburken med karamelliserad mjölk och bred ut kolasåsen på pajbottnen. Skiva bananer, droppa limesaft på skivorna. Lägg dem ovanpå kolasåsen.

3. Täck med ett lager vispad grädde och toppa ev med ytterligare bananslantar samt med krossad daim. Förvara pajen kallt.

Av Eva Boström
Foto: Lisa Björner

Prova också: Snabbfixad key lime pie

LÄS OCKSÅ

(50)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…