Annons
Annons


Ulrikas vårfräscha omelett med sparris och räkor

Det här är maten du svänger ihop snabbt och enkelt! På bara en kvart lagar du omelett med läcker topping. Perfekt både som lunch och lätt middag.

Extra gott med jordgubbar

Omelett med 
sparris och räkor

420 kcal per port
1 port
15 min

2 ägg
salt, vitpeppar
1 tsk smör
50 g sparris
50 g sockerärter
30 g fetaost
50 g räkor
några dillkvistar
3 färska jordgubbar

1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål. Hetta upp smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
2. Dela sparris och strimla sockerärtor. Lägg det på 
omeletten. Smula över fetaost och lägg på räkor. Stek på medelvärme tills omeletten är klar.
3. Lägg omeletten på tallriken och toppa med dillkvistar. Garnera med skivade jordgubbar.

Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas läckra äggwrap med skinkröra

Sugen på att äta gott, nyttigt och laga enkla maträtter? Gå en av Ulrikas kickstarts kurser online! Klicka här.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…