Annons
Annons

Annons

Gott på påskbordet! Frittata med färskrökt lax

ugnsomelett med spenat och lax.

Perfekt påskmat! Ljuvlig ugnsomelett med spenat och lax.

ca 20 rutor, 8–10 bufféport
Tid: ca 25 min

1 påse färsk spenat (200–250 g)
smör till stekning
salt, peppar
50–75 g riven västerbottensost
8 ägg
8–10 skivor färskrökt lax

Garnering:
persilja, gräslök

1. Fräs spenaten mjuk i smör tills all vätska dunstat. Krydda med salt och peppar.
2. Fördela spenaten i bakpappersklädd form, ca 20×30 cm, och lägg på ost. Vispa bara precis ihop äggen med salt och peppar. Häll äggen i formen och grädda i 175° tills frittatan precis stannat, 12–15 min.
3. Låt svalna och skär i rutor. Lägg upp på fat och garnera med lax. Garnera med persilja och gräslök.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra laxrecept hittar du om du klickar HÄR.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…