Annons
Annons


Parmalindad fläskfilé med ostsås

Bjudgott till helgen! Fyll fläskfilén med basilika, linda in i parmskinka och servera med ljuvlig ostsås.

Fläskfilé i härlig sås.

Fläskfilé i härlig sås.

 

Festlig filé

4 port
Tid: 45 min

1 fläskfilé, ca 500 g
1 kruka basilika
salt, peppar
2 tsk soja
50 g parmaskinka
3 msk smör

Ostsås:
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 pkt crème bonjour-ost, vitlök och örter, 125 g
1 1/2 tsk basilika eller 1 dl hackad färsk basilika
salt, peppar

Annons

1. Planskär filén. Plocka basilikabladen. Lägg ut basilika på filén. Rulla ihop filén som en rulltårta. Salta och peppra runt om. Pensla med soja och rulla in filén i skinkan.
2. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i smör i 175° till 70° innertemperatur, ca 20 min.
3. Blanda såsen. Koka upp under omrörning och sjud några min. Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva filén och servera den med ostsåsen, stora vita bönor, soltorkade tomater och blandad sallad med tomat och gurka och en dressing med äppelcidervinäger och olja.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Fläskfilégryta med svamp

Helstekt fläskfilé med ärtpesto

 

LÄS OCKSÅ

(54)
(6)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…