Annons
Annons

Annons

Färsbiffar med ostfyllning

Extra goda blir färsbiffarna med en krämig bit ost i mitten! Servera med mustig sås med ett piggt inslag av äpple.

Mums med ost i mitten!

Mums med ost i mitten!

Ädelbiffar med äppelsås

4 port
Tid: 25 min

2 skivor formbröd
1 1/2 dl mjölk
500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
1 msk riven lök
salt, peppar
100 g ädelost
1 röd paprika
3 msk smör

Sås:
3 dl sky + köttbuljong
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk soja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 smått tärnat äpple

1. Smula brödet utan kanter i en skål. Häll över mjölken. Blanda och finfördela. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Blanda. Dela färsen i 8–12 biffar.
2. Skär ost och paprika i lika många bitar som biffarna och lägg en bit av vardera i varje biff. Förslut biffarna och forma dem.
3. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 10 min.
4. Häll alla såsingredienser utom äpplet i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 min. Blanda ner äppelbitarna i såsen. Häll såsen över biffarna och värm.
5. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, gelé och gröna bönor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till förmånligt pris från oss!

 

stekpanna-mannerstrom

LÄS OCKSÅ

(88)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…