Annons
Annons


Ostgratinerad lax med läcker sås

Toppa laxen med ost tillaga den smidigt i ugnen. Servera med smarrig sås med fyllig smak av sherry.

Allt i en form!

Lyxiga smaker!

 

Ugnslax med sherrysås

4 port
Tid: 30 min

600 g laxfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tärnad liten röd paprika
100 g riven västerbottensost

Sås:
1 dl sherry
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 fiskbuljongtärning
2 dl crème fraiche
1/2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk hackad dill

Garnering:
dill

1. Skär laxen i fyra portionsbitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, salta och peppra.
2. Strö över paprikabitar och ost. Stek längst ner i ugnen i 225 grader ca 15 min.
3. Blanda alla ingredienser till såsen utom dillen och vispa samman i en kastrull. Koka upp och sjud 3 min. Blanda ner dillen.
4. Strö dill över laxen och servera med såsen, ugnsstekt potatis och kokta bönor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler tips till fiskmiddagen!

Klicka på produkterna för mer info.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(146)
(14)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…