Annons
Annons


Ostpaj med italienska smaker

Parmesan sätter ljuvlig smak på den här ostpajen! Perfekt att servera som ensamrätt, på buffébordet eller med italienska delikatesser.

Krämig och smakrik paj.

 

Ostpaj med parmesan

4 port
Tid: 30 min

Deg:
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl riven parmesan
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
100 g soltorkade tomater i olja
2 dl riven parmesan

Annons

Till servering:
200 g parmaskinka
100 g salami
1 dl oliver
800 g cantaloupemelon
250 g körsbärstomater
200 g tomatsalsa med lök
40 g rucola

1.Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.
2.Förgrädda pajskalet i 225, 10 min.
3.Vispa samman ägg, grädde och salt. Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda i 225 ca 20 min. Servera pajen med tillbehören.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fynda från oss: Ugnsformset med inbyggda handtag!

Praktiskt ugnsformset som passar för alla typer av bakning samt för tillagning av kött- och grönsaksrätter i ugn.

Läs mer och beställ här!

LÄS OCKSÅ

(23)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…