Annons
Annons


Ostpaj till kräftorna

ostpaj med västerbottensost

Perfekt till kräftorna. Smakrik ost ger stuns till pajen.

4–5 port
Tid: ca 45 min

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g smör
ca 1 dl kesella

Fyllning:
1 skivad purjolök
1/2–1 röd pepparfrukt
smör till stekning
salt, peppar
3 ägg
175 g keso
200 g riven västerbottensost eller annan smakrik ost
chilipulver
3 paprikor i olika färger

Annons

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen efter formen, ca 26 cm i diam. Nagga och ställ in i kylen i ca 30 min.

2. Fräs purjolök och urkärnad, tunt skivad pepparfrukt mjuka i smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

3. Vispa upp äggen och blanda med keso, purjolöksblandningen och riven ost. Smaka av med kryddor. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200° ca 30 min eller tills den stannat.

4. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i kvartar. Lägg på bakpappersklädd plåt med skinnsidan uppåt. Grilla i 250° tills skalet börjar svartna. Ta ut dem och lägg en fuktig handduk över tills de svalnat. Dra av skalet och skär i mindre bitar. Lägg på pajen eller runtom.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…