Annons
Annons

Annons

Ostpanerad fläskfilé

Riktigt läcker blir filén med en smakrik panering av parmesanost. Servera med mustig tomatsås!

Festligt och gott!

Festligt och gott!

Fläskfilé med ostpanering

4 port

500 g fläskfilé
3 dl finriven parmesanost (ca 100 g)
3 ägg
1/2 tsk paprikapulver
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl olivolja

Tomatsås:
1 gul lök
1 msk smör
400 g hela tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar

hackad persilja till garnering

1. Börja med såsen: Hacka och fräs löken i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Lägg i buljongtärning, pressa över vitlök och koka såsen några min. Tillsätt salt och peppar.
2. Skär bort fett och hinnor på fläskfilén. Skär den sedan i åtta ”stubbar”, 2–3 cm tjocka. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem till tunna schnitzlar med undersidan av en tung kastrull.
3. Riv osten och vispa upp äggen lätt. Blanda ost, ägg och paprikapulver i en djup tallrik. Häll ut mjöl, salt och peppar på en annan tallrik. Torka köttet torrt med lite papper. Doppa skivorna lätt i mjöl och därefter noga i ostsmeten.
4. Stek skivorna i omgångar i rikligt med olja till vacker ljusbrun färg. Servera skivorna med tomatsåsen, ris, broccoli och citronklyftor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna_1_1

LÄS OCKSÅ

(60)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…