Annons
Annons


Paj med skinka och äpple

Härligt smakrik blir den här skinkpajen med västerbottensost.

Mumsigt i form.

Mumsigt i form.

Skinkpaj med äpple

8–10 port
Tid: 50 min

200 g smör
6 dl vetemjöl eller dinkelsikt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g rökt skinka eller kassler
150 g riven, lagrad västerbottensost
1 finhackat äpple
5 ägg
3 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1 krm kajennpeppar
1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk
1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt

Annons

Garnering:
röd paprika
bladpersilja

1. Blanda samman degen i en matberedare. Klä en pajform, ca 30 cm i diam, med degen, ställ kallt i 20 min.
2. Nagga bottnen med en gaffel, grädda pajskalet i 200 grader ca 15 min.
3. Skär kasslern i småbitar. Lägg osten i botten på pajformen, därefter kassler och äpple.
4. Vispa samman ägg, grädde, senap, kryddor och salt. Häll detta över fyllningen. Grädda pajen ca 45 min.
5. Garnera pajen med paprika och bladpersilja.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

 

LÄS OCKSÅ

(209)
(47)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…