Annons
Annons


Pajpizza med bacon

Två favoriter i ett! Det blir knappast bättre än den här läckra pajpizzan med bacon, örter och krämig ost i fyllningen.

Ett värmande paket med ost och bacon.

Ett värmande paket med ost och bacon.

Baconfylld pajpizza

ca 5 1/2 dl vetemjöl special
50 g smör
2 ägg
2 msk kallt vatten
2 krm salt

Fyllning:
ca 250 g kål, t ex 50/50 savojkål och spetskål
smör/olja till stekning
1 skivad rödlök
1 fint riven vitlöksklyfta
1 knippe hackad timjan
salt, peppar
1 1/2 förp à 140 g tärnat bacon eller rökt fläsk i tärningar

1 ägg + 1 äggula (spara äggvitan till pensling)
100 g färskost naturell för matlagning

1.Pajdeg: Lägg ca 3/4 av mjölet, allt smör, ägg, vatten och salt i matberedaren och kör samman till en deg, tillsätt resterande mjöl tills det blir en smidig och inte alltför hård deg. Låt den vila.
2. Strimla kålen och fräs den lätt med lök, vitlök, timjan och kryddor. Låt svalna. Stek baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
3. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock rund platta på bakplåtspapper. Tips! Lägg en fuktig diskduk under så glider inte papperet.
4. Fördela kålblandningen på mitten men spara en degkant att vika upp. Vik upp en veckad kant över fyllningen. Pensla degkanten med uppvispad äggvita.
5. Blanda ägg och färskost, smaka av med salt och peppar. Häll över pajen. Toppa med bacontärningarna. Grädda genast i 200 ca 30 min el tills den har fått fin färg och äggstanningen stelnat. Garnera ev med hackad persilja. Servera en sallad till.

Tips! Vill du göra det ännu smarrigare? Strö över riven ost före gräddning.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Köp ett snyggt förkläde till specialpris från oss!

forklade

LÄS OCKSÅ

(63)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…