Annons
Annons


Snabbfixad fisk med nudelsallad

Det här är en en nyttigare och godare variant på fish and chips. Smakrik nudelsallad ersätter den friterade potatisen. Servera med lättfixad koriandersås.

Hemgjord snabbmat – torsk med nudelsallad.

Panerad torsk  med nudlar

823 kcal/port
4 port
25 min

4 frysta torskryggsfiléer à 110 g
salt, vitpeppar
2 ägg
2 dl crumbs, glutenfri panering
2 msk olivolja

Nudelsallad:
200 g glasnudlar
1/2 röd chili
1 lime
2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 dl strimlad
purjolök
1 mango
1 avokado

Annons

Korianderkräm:
1 dl majonnäs
1 lime
4 msk hackad färsk 
koriander
salt, vitpeppar

Garnering:
färsk koriander
1 lime

1. Tina fisken, salta och peppra.

2. Vänd filéerna i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Bryn torsken i olja, ca 5 min.

3. Koka nudlarna enl anvisn på förp. Häll av vattnet och lägg i en skål.

4. Hacka chilin och blanda med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök. Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla mango och avokado och blanda i.

5. Blanda korianderkrämen. Servera på tallrik och garnera med koriander och limeskivor.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas festlig torksgryta med räkor

Ulrikas kickstart ger dig färdiga scheman med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider. Enkelt och lätt att följa!
Boka dig idag!

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…