Annons
Annons


Pannkakor med rökt lax och gräslök

Superfräscht! Matiga pannkakor med gräslök och läcker topping av lax och crème fraiche.

Toppengott!

Gräslökspannkakor

4 port
Tid: 20 min

Pannkakor:
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm grovmald peppar
1 dl hackad gräslök
2 msk rapsolja till stekning

Sås:
2 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad rödlök
1 krm salt

Annons

Till servering:
100 g kallrökt lax i tunna skivor
180 g surimi
gräslök

1. Blanda såsen. Vispa samman alla ingredienser till pannkakorna och stek dem i olja.
2. Strimla laxen och häll av lagen från surimin. Blanda med finhackad gräslök.
3. Servera pannkakorna med laxblandningen, morotsstavar och såsen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(22)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…