Annons
Annons


Parmalindad kyckling med viltsmak

Sätt vild smak på kycklingen! Linda in i parmaskinka och sjud i ugnen i gräddig sås med enbär och timjan.

Vilda smaker!

Vilda smaker!

Ugnskyckling med parmaskinka

ca 4 port
Tid: ca 45 min

500–600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, vitpeppar
ca 10–12 skivor parmaskinka
3 dl kokbar valfri grädde
ca 2–3 tsk viltfond
1 tsk krossade enbär
1 litet knippe timjan + till garnering
ca 4 port kokt ris

Annons

Garnering:
ev paprika och färsk timjan

1. Dela kycklingfiléerna på längden, bryn dem runtom i smör, krydda med salt och peppar. Linda skinkskivorna runt filéerna och lägg dem i en smord ugnsform.
2. Blanda grädde, fond, krossade enbär och hackad timjan och häll över kycklingen. Stek i 200 grader tills bitarna har en innertemperatur på ca 72 grader, ca 35 min.
3. Koka under tiden riset. Ta ut formen och lägg riset i kanten runtom kycklingen. Garnera med timjan och ev skivad paprika.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Fler tips för dig som gillar gratäng!

Klicka på bilderna för mer info om produkterna.

 

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(191)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…