Annons
Annons


Parmalindad kyckling med viltsmak

Sätt vild smak på kycklingen! Linda in i parmaskinka och sjud i ugnen i gräddig sås med enbär och timjan.

Vilda smaker!

Vilda smaker!

Ugnskyckling med parmaskinka

ca 4 port
Tid: ca 45 min

500–600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, vitpeppar
ca 10–12 skivor parmaskinka
3 dl kokbar valfri grädde
ca 2–3 tsk viltfond
1 tsk krossade enbär
1 litet knippe timjan + till garnering
ca 4 port kokt ris

Garnering:
ev paprika och färsk timjan

1. Dela kycklingfiléerna på längden, bryn dem runtom i smör, krydda med salt och peppar. Linda skinkskivorna runt filéerna och lägg dem i en smord ugnsform.
2. Blanda grädde, fond, krossade enbär och hackad timjan och häll över kycklingen. Stek i 200 grader tills bitarna har en innertemperatur på ca 72 grader, ca 35 min.
3. Koka under tiden riset. Ta ut formen och lägg riset i kanten runtom kycklingen. Garnera med timjan och ev skivad paprika.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Fler tips för dig som gillar gratäng!

Klicka på bilderna för mer info om produkterna.

 

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(128)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…