Annons
Annons


Superkakan – saftigt med päron och nöttosca

Mjuka päronbitar i härlig sockerkaka toppas av en smarrigt toscatäcke med pekannötter. Grädda och njut! Supergott! Pekannötterna kan ersättas med skållad och skalad sötmandel som hackats grovt.

Ny härlig variant på toscakaka.

Ny härlig variant på toscakaka.

Päronkaka med pekantosca

10 bitar
Tid: 35 min + 35 min i ugnen

100 g margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Kokta päronbitar:
2 päron
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Annons

Tosca:
100 g margarin eller smör
1/2 dl råsocker
1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g hela pekannötter

1. Börja med päronen. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar. Lägg päronbitar, socker och vatten i en kastrull och koka päronskivorna tills de är mjuka, tar ca 10 min. Häll bort sockerlagen.

2. Smält margarin eller smör i en kastrull. Låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner det smälta fettet, mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad rund tårtform ca 21 cm i diameter. Stick ner päronbitarna i smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 20 min.

5. Glasyr: Blanda margarin eller smör, råsocker, strösocker, vetemjöl, mjölk och pekannötter i en kastrull. Värm försiktigt samtidigt som du rör, tills den tjocknat.

6. Ta ut kakan och bred toscan ovanpå. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i sin form.

Av Kristina Eriksson
Foto: Katja Ragnstam

Prova också: Äppelhalvor under toscatäcke

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…