Annons
Annons

Annons

Himmelskt med päron och tosca

Päron i gott sällskap! Nutella och hasselnötter blir en vidunderlig tosca på kaktoppen.

Saftigt, krämigt och ljuvligt gott!

Saftigt, krämigt och ljuvligt gott!

10 bitar
Tid: ca 35 min + 35 min i ugn

2 små päron
1 dl strösocker
1 dl vatten
Kakbotten:
100 g margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Hasselnötstosca:
100 g margarin eller smör
100 g hackade hasselnötter
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 1/2 dl nutella

Till servering:
florsocker

 

1. Skala och kärna ur päronen. Skiva och lägg dem med socker och vatten i en kastrull. Koka 10–15 min tills skivorna är mjuka. Låt dem rinna av.
2. Smält matfett i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner det smälta fettet, mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
3. Bred smeten i en smord och bröad sockerkaksform med avtagbar kant, 21 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 20 min.
4. Gör toscasmeten under tiden. Smält matfett i en kastrull. Häll i hasselnötter, socker, mjöl och mjölk. Koka upp.
5. Lägg nutella i en djup tallrik, värm i mikro någon sek så den mjuknar. Bred nutella på kakan. Lägg på päronskivor och toscasmet.
6. Grädda 10–15 min, toscasmeten ska få färg. Låt svalna, sikta över florsocker.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer: Plommonmuffins med choklad

LÄS OCKSÅ

(32)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…