Annons
Annons


Mumsigaste smulpajen med päron, choklad och lingon

Höstens härliga smaker med smarrigt smultäcke. Chokladen i det frasiga smultäcket täcker de klyftade päronen. Garnera med lingon efter gräddning och servera med en klick grädde.

Pärondröm med härligt smultäcke med choklad.

Pärondröm med härligt smultäcke med choklad.

Päronpaj med choklad och lingon

4–6 port
Tid: 40 min

125 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad av god kvalitet
1 1/2 dl havregryn
5–8 syrliga päron

Garnering:
2 msk lingon
citronmeliss el mynta

1. Rör smör och socker poröst, tillsätt ägget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten.

2. Hacka chokladen grovt och blanda med havregrynen. Blanda ner i smeten till en smulig deg.

3. Skala, kärna ur och klyfta päronen tunt. Lägg dem i en smord form och fördela degen över. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 25 min tills degen är frasig och päronen mjuknat. Garnera med lingon och kryddgrönt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Smulpaj med nötter och äpplen

LÄS OCKSÅ

(40)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…