Annons
Annons


Perfekt päronpaj med valnötter

Päron och valnötter är den utsökta kombinationen i den här läckra pajen som andas fransk elegans. Vill du får ännu fler smaker – blanda i två tsk ingefära i fyllningen – jättegott till päron.

Ljuvlig smakkombination.

Ljuvlig smakkombination.

Päronpaj med valnötter

8 bitar

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker

Fyllning:
100 g valnötter
75 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
4–5 päron
2 msk päronmarmelad

Annons

1. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en mixer. Mixa snabbt ihop till en jämn deg och tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt stå i kyl ca 30 min. Klä formen noga med foliepapper. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 200° ca 10 min.

2. Lägg nötter, smör, socker, ägg, vaniljsocker och grädde i en mixer och mixa ihop.

3. Häll fyllningen i pajskalet. Skär päronen i skivor.

4. Lägg päronen i pajskalet. Grädda i 200 ca 20 min. Smält marmeladen i en kastrull och pensla päronen. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carolin Tengen

Baka fler läckra pajer. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(2)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…