Annons

Annons

Annons

Partytime, del 1: Alla(s) var där!

esc party

Eurovisionsveckan kantas av fester. Men jag tror få av dem slår gårdagens israeliska party på Glasklart i Dockan i Malmö, med sina väggar av glas, havsskvalpet precis utanför. Och jag vet inte om alla var där, men det kändes så. Hursomhelst hade alla som var där jättekul. Och då menar jag: JÄTTEKUL.

Moran Mazor

Artister som hade varit på repetitioner under kvällen droppade in efterhand för att festa med israeliska artisten Moran Mazor, som  fyller 22 imorgon. Även Robin Stjernberg stack in huvudet och tog en öl på Morans födelsedagsfest. Plockmat, en bra DJ, DJ Ron, som spelade årets och gångna års schlagerdängor, som förvandlats till allsångsnummer med åren, vilket det inte rådde någon tvekan om. Turkiskt, svenskt, israeliskt, ukrainskt… Och så var det ju oundvikligt med lite traditionell ringdans på det, både israelisk och grekisk.

Koza Mostra

Och så är jag lite kär i greken Elias Kozas, sångare i Greklands Koza Mostra. Fast han är nog lite betuttad i Moran, ville gärna ha med henne ut och snacka lite i den vårliga havsbrisen. Men det bjuder jag på, Elias.

Jag njöt av grekerna från publikplats. Attans ösigt. Sen vet jag inte vad det betyder att Elias dedikerade låten ”Desire”, Åtrå,  från gruppens förra album till Moran. Jag går vidare i texten. De bulgariska trummorna var definitivt inte att leka med. Mäktigt var det. Letterna är mästare på beatbox. Och så passade någon på att sjunga Bon Jovis Live forever. Också en slags allsång.

Esma

Och så var det ju Esma. Åh, Esma, Esma! Volim te! Älskar dig. Särskilt när du sjunger på romanes. Och det var en upplevelse att få höra dig sjunga på hebreiska: ”Hava Nagila” svänger alltså. Den 70-åriga makedonska stjärnan gav allt, precis som resten av artistgänget på Glasklart. Precis som publiken. Det var definitivt väldans svårt att stå still. Och ruset var ett lyckorus.

Hälsar Stjärnglans-Agata, som trots vad som nu börjar bli grav sömnbrist ännu går på moln idag.

TEXT OCH FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST

Mera fest! (Och är du sugen på ännu mer klicka under kvällen in på inlägget Partytime, del 2: festfilmer)

Armeniens Dorians.

 

Albaniens Adrian Luljguraj & Bledar Sejko.

 

Tysklands Cascada.

 

Maltas Gianluca.

 

Blå bollampor.

TEXT&FOTO: STJÄRNGLANS-AGATA AKA AGATA GARPENLIND CRONQVIST

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


  • IOANNA APOSTOLIDOU

    Greeknam style not gagnam style this summer!
    Thanks Istrael


Annons


Annons
Senaste från allas