Annons
Annons


Påskgott – mangomousse med hallontopp

Bjud på läcker påskdessert på hälsovis. Ulrikas krämiga mangomousse toppad med hallontäcke är perfekt när du både vill äta gott och kalorisnålt.

Krämigt med mango och hallon.

Mangomousse 
med hallontopp

172 kcal per port
4 port
30 min

Mousse:
100 g fryst eller färsk 
mango
1 dl vispgrädde
4 msk färskost

Hallontopp:
1 gelatinblad
1 dl hallon
1 tsk agavesirap

Garnering:
4 msk färsk mango i tärningar
1. Lägg mangon i en matberedare och mixa till en jämn smet. Vispa grädden fast i en skål. Vispa ner mango och färskost. Fördela i fyra glas. Låt stå i frysen 20 min.
2. Hallontopp: Blötlägg gelatinbladet i lite vatten i 5 min. Mixa hallonen i en matberedare eller med en stavmixer och lägg sedan i en kastrull. Tillsätt agavesirap och låt allt bli varmt. Ta upp och krama ur gelatinbladet, lägg det i såskastrullen och smält under omrörning. Låt svalna en liten stund.
3. Häll hallonsås över mango- moussen. Låt stå i kyl 1–2 tim. Toppa med färsk mango.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas kladdkakemuffins

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(59)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…