Annons
Annons


Påskfina småkakor med choklad

Pigga upp fikabordet lite extra. Chokladkakor med färgglatt strössel – lättbakat och smarrigt.

Massor av mums!

Massor av mums!

Färgglada chokladkakor

50 st
Tid: ca 45 min

125 g rumstemp smör
1 3/4 dl socker
1 ägg
3 1/2–3 3/4 vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl kakao
ca 150 g smält choklad
1–1 1/2 dl färgglatt strössel, gärna blandat

Annons

1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner i smörblandningen och rör ihop till en deg. Prova att baka en provkaka, flyter degen ut tillsätt lite mera mjöl.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Forma en rulle, ca 5 cm i diameter, linda in i plastfolie och lägg kallt i ca 30 min el tills den är hård nog att skära runda bitar av.

3. Skär rullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor och lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175°, 10–12 min. Låt svalna.

4. Bred smält choklad över kakorna, strö över strössel innan chokladen stelnat.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Suveränt gott. Påsktårta med citronkräm och kola.

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…