Annons

Annons

Annons

Passionen spirar på Sofiero

Har du vägarna förbi Helsingborg i sommar ska du åka till Sofiero och titta på utställningen ”Passion på Sofiero”. En unik samling passionsblommor och tar besökaren med på en spännande tillbakablick på blommans stora intåg i Sverige.

Vackra passionsblommor

Ljuvliga passionsblommor kan du se på Sofiero i sommar.

Passionen spirar när utställningen ”Passion på Sofiero” intar Orangeriet. Utställningen flirtar med slutet av 1800-talet, den tid då passionsblomman gjorde sitt stora intåg i Europa och Sverige, vilket även sammanfaller med drottning Sofias tid på Sofiero. Besökaren kan se fram emot en spännande utställning där drygt 30 olika sorter av passionsblommor visas upp.

– I utställningen Passion på Sofiero får besökaren veta mer om hur bland annat passionsblomman väckte beundran och vördnad i svenska hem i slutet av 1800-talet, säger Karin Svensson som skapat utställningen tillsammans med Anna-Karin Ekwall.

En unik samling som presenteras, och det är ovanligt att så många olika passionsblommor samlas under samma tak. Vissa av dem blommar redan nu, andra blommar senare.

 Var: Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.

När: 12 juni – 13 september

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas