Annons
Annons

Annons

Läckerbitar med passion

Festliga rutor med ljuvlig passionsmousse! Baka i långpanna och skär upp till minibakelser. Perfekt när gästerna är många.

passionsrutor

Suveränt bakat i långpanna.

Minibakelser med mousse

Tid: ca 1 tim + tid i kyl för att stelna
Antal bitar: 35

Smet 1:
1 dl kakao
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Smet 2:
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 blad gelatin
2 äggulor
3/4 dl florsocker
1 dl konc juice (äpple/passionsfrukt/apelsin)
3 dl vispgrädde

Garnering:
3–5 passionsfrukter
physalisfrukter

1. Koka upp kakao, grädde och socker under omrörning. Låt svalna.

2. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och sikta ner under försiktig omrörning varvat med chokladsmeten.

3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, 35×25 cm, och grädda i 175° 25–30 min. Prova med sticka, den ska bara bli precis färdiggräddad. Låt kakan svalna.

4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Hetta upp hälften av juicen, lägg i gelatinbladen och rör tills de lösts upp. Tillsätt resterande juice och låt svalna till simmig konsistens.

5. Vispa den inte alltför kalla grädden till mjuka toppar. Häll äggvispet i gelatinlösningen och vänd sist ner vispgrädden med stora tag. Bred ut moussen över kakbottnen och låt stelna i kyl i minst 3 tim.

6. Gröp ur passionsfrukterna och bred över. Skär i rutor. Garnera med physalis.

 AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: PONTUS FERNEMAN

LÄS OCKSÅ

(12)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…