Annons
Annons

Annons

Pasta med svamp och ädelost

Pasta är bästa snabbmaten! Här får svampsåsen härlig smak av ädelost. Krispiga valnötter blir pricken över i!

Mums med mycket smak.

Krämigt och gott!

 

Pasta med spenat, svamp och ädelost

Tid: 15 min

400 g pennepasta
250 g skivade champinjoner
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
100 g färsk spenat
100 g ädelost eller gorgonzola
100 g soltorkad tomat
50 g valnötskärnor

1. Koka pastan enl anvisn på förpackn. Häll av kokvattnet men spara 1 dl.
2. Stek svampen i smör. Salta och peppra.
3. Koka upp mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning. Sjud 5 min. Tillsätt 1 dl kokvatten och parmesanost, smaka av med salt och peppar.
4. Blanda svamp, spenat och smulad ädelost med pastan och ostsåsen.
5. Skär tomaterna i bitar och strö dem och valnötter över.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms suveräna pastagryta till förmånligt pris från oss!

grytan

LÄS OCKSÅ

(35)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…