Annons
Annons


Pastagratäng med kassler

Härlig allt-i-ett-mat! Sätt smak på pastagratängen med ädelost!

Mums i form.

 

Pastagratäng med kassler och ädelost

4 port
Tid: 45 min

300 g pastasnäckor
1 broccolistånd
300 g strimlad kassler

Sås:
6 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk vetemjöl
100 g ädelost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Annons

Gratinering:
2 dl riven ost, t ex herrgård

1. Koka pastan enl anvisning på paketet.
2. Dela broccolin i småbitar och koka i saltat vatten 5 min.
3. Häll mjölk och buljong i en kastrull. Vispa ner mjölet och koka upp under omrörning. Sjud några min. Riv ädelosten och blanda ner den i såsen. Dra av från plattan och låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda pasta, kassler, broccoli och ädelostsås i en gratängform. Strö över riven ost och gratinera i 225, 15 min.
5. Servera gratängen med en tomat- och rödlökssallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(63)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…