Annons
Annons


Mumsiga pepparkaksmuffins till adventfikat

Julens goda smaker i en form! Muffins med smak av pepparkaka toppad med färskost och lingon. En ljuvlig mix av sött, syrligt och kryddigt! Mums!

Perfekt till julens alla fester.

Perfekt till julens alla fester.

Pepparkaksmuffins med lingon

12 st
Tid: 25 min

100 g smör
1 msk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk ingefära
3 1/2 dl vetemjöl, 210 g
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl yoghurt eller filmjölk
1 1/2 dl frysta lingon + 1 msk vetemjöl

Färskostkräm:
20 g rumsvarmt smör
75 g färskost
1 dl florsocker
ca 1 dl lingon

1. Smält smöret på medelvärme med kanel, kardemumma och ingefära. Låt det gärna brynas lätt. Ställ åt sidan och låt det svalna.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Ställ åt sidan

3. Vispa farinsocker och ägg pösigt. Blanda ner yoghurt, det ljumma smöret och mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

4. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl. Vänd ner dem i smeten. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 200° ca 15 min. Prova med sticka!

5. Låt muffinsen kallna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och spritsa på muffinsen. Garnera med lingon.

Av Emelie Hallbäck
Foto: Martin Skredsvik

LÄS OCKSÅ

(238)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…