Annons
Annons


Perfekt till picknicken!

Idag är det Picknickens dag och paj är perfekt picknickmat! Blir det för kallt för utflykt är den här kycklingpajen god att äta hemma också.

Krämig paj med kyckling, paprika och oliver.

Krämig paj med kyckling, paprika och oliver.

Kycklingpaj med skinka

4 port
Tid: 1 tim

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
100 g strimlad rökt skinka
75 g inlagd paprika eller syltlök

Äggstanning:
3 dl grädde
3 äggulor
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
150 g riven västerbottensost
2 krm salt

Annons

Garnering:
paprika, oliver, kycklingbitar och färsk oregano

1. Blanda pajdegen i matberedare och klä en stor pajform med degen. Ställ formen kallt minst 30 min.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i småbitar. Lägg ev undan några fina bitar till garnering. Strimla skinkan.
3. Förgrädda pajskalet i 200°, 10 min. Ta ut och fyll skalet med kycklingbitarna. Strö över skinka och paprika.
4. Vispa grädden och blanda den med äggulor, mjöl, paprikapulver, ost och salt. Häll det i pajformen. Grädda pajen längst ner i ugnen ca 35 min. Servera med sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(36)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…