Annons
Annons


Festlig till fikat

petit chou-längd

Mumsig petit-chou-längd

Sätt härlig smak på baket med hallon och apelsin.

ca 6 bitar
Tid: ca 40 min

1 pkt petit-chou-mix, 100 g
2 dl vatten

Fyllning:
1 påse citronfromage med tillhörande ingredienser
rivet skal av 1/2 apelsin
1 dl vispgrädde
2–3 dl hallon
40 g mörk choklad
ev florsocker

Annons

1. Tillred mixen enl anvisn på förpackn. Spritsa eller klicka ut smeten i en längd på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200° tills den blir lätt och hög, ca 35 min. Öppna inte under tillagningen och låt stå och torka en stund på eftervärme. Låt kallna på galler.
2. Tillred fromagen enl anvisn på förpackn. Blanda ner apelsinskal samt den vispade grädden.
3. Skär av ett lock på längden, fyll med fromage och hallon. Lägg på locket. Smält chokladen och ringla över, sikta ev över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…