Annons
Annons


Luftiga sommarbakelser med hallon

Bjud på det lilla extra. Hembakade petit-chouer fyllda med grädde och bär känns lyxigt härligt.

Mumsig sommarbakelse.

Mumsig sommarbakelse.

Petits choux-bakelser

ca 12 st
Tid: ca 45 min

3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl (120 g)
3 ägg

Fyllning:
1 dl hallonsylt
3/4–1 liter hallon
ca 3 dl vispgrädde
1/2–3/4 dl rödvinbärsgelé
1/2 dl florsocker
ca 1 tsk vatten

Annons

1. Koka upp vattnet med fettet i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen. Låt svalna något.

2. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt kraftig omrörning. Lägg massan i en spritspåse med tyll och spritsa eller klicka 7–9 cm långa bitar.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Grädda dem i 200°, mitt i ugnen i ca 30 min. Låt gärna stå och torka i eftervärmen med luckan på glänt.

4. Klipp ett lock, fyll med sylt, bär och vispad grädde. Smält gelén i en kastrull, tillsätt lite vatten om den känns tjock. Rör ut florsockret med lite vatten. Ringla eller pensla över glasyr och gelé på ovansidan av petit choun.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka lättgjorda hallonmuffins med kokos. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(31)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…