Annons
Annons


Picknickpaj med kyckling

kycklingpaj med curry

Krämigt och gott med kyckling, champinjoner och curry!

ca 4 port
Tid: ca 30 min + 35 min i ugn

Botten:
200 g (ca 3, 3 dl) vetemjöl
125 g kallt smör
2–3 msk kallt vatten

Fyllning:
1 knippa salladslök
150 g champinjoner
ca 200 g kycklingstrimlor av lår- eller bröstfilé
salt
1 msk curry
ca 1 msk vetemjöl
2 dl kokbar grädde
75 g riven ost
ca 8 körsbärstomater

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut den efter formen och lägg i. Nagga och sätt in i kylen ca 30 min.
2. Skiva salladslöken, skär champinjonerna i kvartar. Stek kycklingstrimlorna, krydda med salt och curry, lägg i salladslök och champinjoner, fräs ett par min. Strö över vetemjöl och tillsätt grädden under omrörning. Låt allt puttra samman, smaka av med ev mer kryddor. Låt svalna något och häll fyllningen i pajskalet.
3. Strö över osten. Lägg i tomaterna, grädda i 225° ca 35 min tills fyllningen stelnat och fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…