Annons
Annons


Suveräna pinjenötsbiffar serverade med quinoasallad

Helggott till vardags! Mumsiga biffar med mozzarellaost och pinjenötter i sällskap med en smakrik quinoasallad. Mums!

Ostfyllda färsbiffar med pinjenötter.

Pinjenötsbiffar 
med quinoasallad

4 port
30 min
577 kcal per port

500 g nötfärs
1 ägg
salt, svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
60 g tärnad mozzarellaost
30 g pinjenötter
1 msk smör
1 dl vatten
Quinoasallad:
2 dl quinoa
1 hackad rödlök
1/2 gul paprika i små bitar
1/2 röd paprika i små bitar
1/2 liten squash i små bitar
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
2 msk hackad färsk 
persilja
60 g mozzarellaost
några salladsblad

Annons

1. Koka quinoan 13 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg i en skål.
2. Bryn lök, paprika och squash i olja några min. Salta och peppra. Blanda i quinoa och persilja. Ta från värmen.
3. Blanda färs, ägg, kryddor, vitlök, ost och nötter. Forma biffar och stek i smör 3 min per sida. Tillsätt vatten och sjud några min.
4. Lägg quinoa och mozzarella på salladsblad. Garnera med persilja. Servera med biffarna.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas snabba kycklingsoppa

Kickstarta ditt nya liv med Ulrikas online kurs
Behöver du nya vanor och mer motivation att ändra dina kostvanor? Med färdiga inköpslistor, enkla maträtter och daglig coachning blir det lättare. 2 veckors LCHF turbo för 398 kr – Boka in dig på en kurs redan idag! Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…