Annons
Annons


Bjudgod lax med fetaostsallad

Fixa festmaten på en halvtimme! Medan laxen lagar sig själv i ugn fixar du den fräscha salladen med sockerärtor och fetaost. Lättlagat och supergott!

Enkelt fixad bjudmat – lax med fetaostsallad

Pinjenötslax med 
fetaost och ärter

551 kcal/port
4 port
30 min

600 g laxfilé
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
30 g pinjenötter

Fetaost- och ärtsallad:
150 g fetaost
250 g frysta ärter
100 g sockerärter
1 citron
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Annons

Garnering:
några dillkvistar
citronskivor

1. Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Strö över salt och svartpeppar,
 toppa med pinjenötter.

2. Stek i ugnen i 200°, ca 20 min. Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.

3. Smula fetaost i en skål. Skär sockerärter i mindre bitar. Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen. Strö den hackade dillen över. Ringla över olivolja, blanda. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen. Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Laxtacos med melonsalsa

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…