Annons
Annons

Annons

Piffiga piroger

frasiga piroger

Frasiga piroger!

ca 10 st
Tid: ca 45 min

1 pkt frysta plattor smördeg, ca 425 g
200 g färsk spenat
1–2 vitlöksklyftor
smör till stekning
150 g champinjoner
1/2 dl grädde
ljus snabbredning
salt, peppar
ägg till pensling
50–75 g fetaost

1. Tina plattorna under tiden du gör fyllningen.
2. Skär spenaten i mindre bitar. Fräs den och riven vitlök i smör. Tillsätt grovt hackade champinjoner. Fräs samman i några min.
3. Tillsätt grädden och låt småputtra 6–8 min på svag värme. Red med snabbredning till en ganska fast röra. Salta och peppra. Låt kallna.
4. Kavla ut plattorna något och dela i kvadrater. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg en klick fyllning på mitten. Smula över fetan och vik ihop. Tryck till skarvarna med en gaffel. Nagga väl och pensla med ägg. Grädda pirogerna i 200° ca 25 min tills de fått fin färg och ser frasiga ut.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…