Annons
Annons


Pizza med räkor och hollandaise

Världens läckraste pizza toppad med räkor och hollandaisesås. Perfekt tv-mat!

Lyxpizza med räkor!

Lyxpizza med räkor!

4 port
Tid: 1 tim

25 g jäst, 1/2 paket
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g pastasås
1 tsk torkad basilika
150 g riven lagrad ost
500 g räkor med skal
1 dl svarta kärnfria oliver
100 g inlagda kronärtskockor
2 dl rucolasallad
1 påse hollandaisesås, ca 150 ml

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll det över jästen och rör tills den smälter. Tillsätt olja, salt och mjöl. Blanda och jäs under bakduk i 45 min.
2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper som täcker en plåt. Bred på pastasåsen, strö över basilika och ost. Grädda pizzan i 225°, 10 min.
3. Skala räkorna. Ta upp oliver och kronärtskockor ur lagen.
4. Strö räkor, oliver, kronärtskockor och rucola över pizzan. Ringla över lite hollandaisesås.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…