Annons
Annons


Plockgott till nyår!

En perfekt start på kvällen eller kanske till tolvslaget. Här bjuder vi på tre läckra nyårstilltugg!

Plockmat

Fingerfärdigt! Romfyllda krustader, parmarullar och minitoast med räkor.

 

Parmarullar

15–18 rullar
Tid: ca 20 min

1–1 1/2 grön gurka
ca 1/2 burk färskost, 4 sorters peppar, à 125 g
8 skivor parmaskinka
ca 1/2 förpackning krasse
1 knippe gräslök

1. Hyvla med osthyvel gurkan på längden så det blir långa remsor. Bred färskost på gurklängderna.
2. Lägg på parmaskinka, lite krasse och några gräslöksstrån så att det sticker upp över kanten, rulla ihop så det blir 2-3 rullar på varje längd. Stick en tandpetare i varje.

 

Romfyllda krustader

ca 20 st
Tid: ca 20 min

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Lätt att förebereda!

ca 1 1/2 dl crème fraiche
1/2 liten hackad rödlök
1 förpackn minikrustader
ca 50 g löjrom eller röd stenbitsrom
ca 50 svart stenbitsrom
1 knippe dill

1. Häll crème fraiche i en plastspritspåse och lägg i kylen. Hacka rödlöken. Så långt kan du förbereda.
2. Vid servering, spritsa en klick crème fraiche i varje krustad och fyll på med hackad rödlök, klicka i löjrom och stenbitsrom. Garnera med små dillkvistar. Servera genast!

 

Minitoast med räkor

ca 16 st
Tid: ca 25 min

8 skivor ljust rostbröd
smörgåsfett
ca 500 g räkor med skal
valfri sallad (t ex kruksallad)

Aioli:
ca 1 1/2 dl majonnäs
1 liten fint riven vitlöksklyfta
1–3 tsk pressad citronsaft
fint rivet skal av knappt 1/2 citron
citronpeppar

1. Bred smör på brödskivorna. Ta med mått eller glas ut små rundlar, ca 2 ur varje skiva. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Rosta dem knapriga i 250 i någon min tills de fått fin färg. Passa noga. Låt svalna.
2. Blanda ingredienserna till aiolin och smaka av med citronpeppar.
3. Skala räkorna. Lägg på sallad, en liten klick aioli och ca 2 räkor på varje.

 

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Köp ett snyggt uppläggningsfat till specialpris från oss!

 

fat

LÄS OCKSÅ

(73)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…