Annons
Annons


Polkatryffel – chokladgott för alla tillfällen

Krämig choklad och krispig polkagris är ett perfekt smakpar. Tryffelsmeten gör du snabbt och enkelt. Perfekta godsaker som funkar utmärkt som en minimal dessert.

Chokladtryffel med polkagriskross.

Chokladtryffel med polkagriskross.

Polkatryffel

Tid: 2 tim
25 st

2 dl grädde
50 g smör
250 g mörk choklad med mintsmak
1 dl florsocker
200 g polkagriskarameller, hackade
småbrödformar (lite större än knäckformar)

1. Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Smält detta på svag värme.

2. Låt svalna och rör ner sockret. Låt det halvstelna i kylskåp. Forma runda tryfflar med en sked. Rulla dem i hackad polkagris och lägg dem i småbrödformar. Ställ dem i kylen att stelna.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Prova också: Chokladbollar med nötter

LÄS OCKSÅ

(41)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…