Annons
Annons


Supersaftig portvinskaka

Portvinet och gräddfilen gör kakan både extra saftig och smakrik. Glasyr och strössel piffar upp ännu mer.

Mjuk kaka med extra mumsig smak.

Mjuk kaka med extra mumsig smak.

Portvinskaka

12–14 skivor

125 g  rumsvarmt smör
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl portvin

Glasyr:
1 äggvita
ca 1/2 dl florsocker

Garnering:
strössel

Annons

1. Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Rör smör och socker poröst.

2. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner gräddfilen. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen varvat med portvinet och rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°, 40–50 min. Prova med sticka, den ska vara torr. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt den svalna.

4. Glasyr: Vispa samman äggvitan med florsockret, tillsätt ev mer under vispning till en fluffig och glansig glasyr. Bred den över kakan och strö över rikligt med strössel innan glasyren stelnar.

Nötmuffins med nutellaglasyr. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…