Annons
Annons

Annons

Potatislåda med kassler

Läcker allt-i-ett-rätt! Örtkryddor och soltorkade tomater sätter smak.

kasslerlada

Läcker kasslergratäng!

4 port
Tid: ca 20 min + 1 tim i ugn

ca 1 kg skivad potatis (gärna king edward)
225 g strimlad kassler
ca 50 g strimlade soltorkade tomater i olja
1 kruka hackad timjan eller 1 knippa örtkryddor
salt, nymald svartpeppar
1 vitlöksklyfta
ca 3 dl gräddmjölk (50/50)

Garnering:
timjan

1. Varva potatis, kassler, tomater och timjan i en smord form. Krydda rikligt med salt och peppar mellan varven. Avsluta med potatis överst.
2. Pressa vitlöken i gräddmjölken. Krydda med lite salt och peppar.
3. Häll gräddmjölken över gratängen och grädda i 225° ca 1 tim tills potatisen mjuknat och fått färg.
4. Garnera med timjan och servera potatislådan med tomatsallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(637)
(11)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…