Annons
Annons


Galet god rabarberkaka

Vårens härliga smak i en mumsig mjuk kaka. Lättbakat och supergott!

Gott som smakar mer!

Gott som smakar mer!

Rabarberkaka

8–10 bitar
Tid: 50 min

175 g tunt skivade rabarber
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

1. Blanda socker med potatismjöl och strö över rabarberna. Blanda. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.

Annons

2. Blanda vetemjöl med bakpulver, sikta ner under försiktig omrörning. Rör till sist ner mjölken.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 24–25 cm i diameter. Fördela rabarberskivorna jämnt över smeten.

4. Grädda i 175°, 35–40 min eller längre. Prova med sticka!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer med rabarber – kardemummakaka. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(76)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…