Annons
Annons


Rabarberpaj med bär

rabarberpaj med bär

Stoppa vårens späda rabarber i knaprig paj med bär!

5–6 port
Tid: ca 35 min

Smuldeg:
5 dl cornflakes
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
1 1/2 dl socker
125–150 g kallt smör

Fyllning:
3–4 msk socker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 1/2 liter blandat skivade rabarber och björnbär  (basen är rabarber, björnbär kan ersättas med hallon, blåbär, röda vinbär)

Annons

1. Blanda samman smuldegen i en matberedare till en smulig deg. Täck en pajform, ca 26 cm i diam, med ca hälften av degen och platta ut.
2. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker och blanda med frukt- och bärblandningen. Lägg över i pajformen och smula resterande deg över.
3. Grädda i 200° ca 20–25 min eller tills frukten mjuknat och smuldegen fått fin färg. Servera med lätt vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ

(1)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…