Annons
Annons


Ny fikafavorit – rabarberpaj med hallon och kokostosca.

Njut av ljuvlig rabarberpaj! Här samsas rabarber med bärkompisen hallon i gott skal. Toppa med ljuvlig kokostosca och servera med vaniljsås eller grädde.

Efterlängtad rabarberpaj.

Rabarberpaj med hallon och kokostosca

8 port
Tid: 30 min + 30 min i kyl

Pajdeg:
125 g margarin eller smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 äggula

Fyllning:
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
200 g hallon
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Annons

Kokostosca:
100 g margarin eller smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
1 krm salt
1/2 dl vispgrädde
3 dl kokos

1. Mixa matfettt, vetemjöl, socker och äggula till en deg i matberedare eller blanda samman för hand. Tryck ut degen ända upp till kanten i en ugnsform, ca 18×30 cm. Ställ i kylen i 30 min.

2. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl i en bunke.

3. Smält matfettet. Tillsätt socker, sirap, vetemjöl, salt, grädde och kokos. Låt smeten koka ihop så att den tjocknar, ca 2 min.

4. Bred ut rabarber- och hallonfyllningen i pajskalet. Klicka på kokossmeten. Grädda mitt i ugnen i 175°, ca 35 min. Täck med folie om pajen riskerar att få för mycket färg. Servera rumstempererad med vaniljsås eller vispad grädde.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Rabarberpaj med jordgubbar

LÄS OCKSÅ

(160)
(100)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…