Annons
Annons


Smulpaj med rabarber och mandelmassa

Härligt under täcket. Smulorna med mandelmassa döljer mjuk, syrlig rabarber. Servera gärna med grädde eller glass.

Vårligt ljuva smaker i en form.

Vårligt ljuva smaker i en form.

Rabarberpaj med mandelmassa

4–5 port
Tid: ca 35 min

500 g rabarber
2 msk socker
1–1 1/2 msk potatismjöl

Mandeltäcke:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g kallt smör
100 g riven mandelmassa

1. Skiva rabarbern och fördela i en smord ugnsfast form. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarbern.

Annons

2. Blanda snabbt samman ingredienserna till täcket till en smulig deg i en matberedare eller för hand. Strö mandeldegen över rabarbern.

3. Grädda i 200° tills rabarbern mjuknat och täcket fått fin färg, ca 20–25 min, prova med sticka. Gott med vispad grädde eller vaniljsås till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka smulpaj med ananas och mango. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(46)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…