Annons
Annons


Radiokaka – chokladmums med tvist

På 50-talet tog radiokakan Sverige med storm. Nu är den tillbaka i ny version! Mumsig choklad och kex finns förstås med, men också aprikoser och jordnötter. Behöver stelna flera timmar innan servering.

Radiokakan – klassiker som gör comeback

Radiokakan – klassiker som gör comeback

Radiokaka med jordnötter

12–15 bitar
Tid: ca 25 min + tid i kyl

200 g mörk choklad av god kvalitet
150 g kokosfett
2 ägg
2 dl florsocker
100 g torkade aprikoser
50 g saltade jordnötter
fint rivet skal av 1/2 apelsin, ej det vita
10–12 st mariekex
ev kokosflingor

1. Hacka chokladen fint, smält med kokosfettet i en skål över sjudande vattenbad.

2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Grovhacka aprikoserna. Rör försiktigt ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt aprikoserna, jordnötterna och apelsinskalet.

3. Dela mariekexen i lite mindre bitar. Varva smet och kex i en bakpappersklädd avlång form, ca 1 liter, avsluta med smet. Strö ev över kokosflingor.

4. Ställ in i kyl för att stelna, ca 6 timmar.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Chokladkaka med popcorn och kolasås

LÄS OCKSÅ

(1.03k)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…