Annons
Annons


Raggmunk med bacon

En riktig husmansfavorit! Stek raggmunken ordentligt frasig och servera med bacon och lingon.

Frasigt och gott!

 

Raggmunk med bacon och lingonsylt

4 port
Tid: 25 min

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
700 g fast potatis
4 msk smör
2 pkt bacon à 125 g

Till servering:
lingonsylt

1. Blanda mjöl, salt, lite av mjölken och ägget som ska vara lätt uppvispat.
2. Skala och riv potatisen i matberedare. Lägg den i en sil och pressa ut vätskan. Blanda ner den i smeten. Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till den och stek gyllenbruna raggmunkar.
3. Stek baconet. Servera raggmunken med bacon, lingonsylt och riven morot.

Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(133)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…