Annons
Annons


Fräsch räksallad med apelsin från Ulrikas hälsokök

Härliga räkor toppar den mumsiga salladen med både krispig sallad och enkel variant av coleslaw. Apelsin ger både lite sötma och fräschör.

Superfräscht med kripsig räksallad.

Superfräscht med kripsig räksallad.

Räkor med apelsin och kålsallad

2 portioner

200 g skalade räkor
1 fänkål
2 dl tunt strimlad vitkål
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
1 msk hackad gräslök
Salt och svartpeppar
2 apelsiner
1 näve sallad
2 dl strimlad rödkål
1. Lägg räkorna i en stor skål. Dela fänkålen och strimla med en osthyvel eller rivjärn. Lägg allt i en skål med vitkål, majonnäs, gräddfil, gräslök, salt och peppar.
2. Dela den ena apelsinen och pressa ner saften i skålen. Blanda om ordentligt. Skär den andra
apelsinen i skivor.
3. Lägg sallad på tallrik och fördela rödkålen runt om. Lägg räkorna på salladen och dekorera med apelsinskivor och lite gräslök.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Hälsolax med fruktig riswok

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…