Annons
Annons


Mumsig adventsdessert – glutenfritt

På tio minuter fixar du en supersmarrig glutenfri adventsdessert. En bas av ris à la Malta smaksatt med saffran och toppad med granatäppelkärnor är lika god som tjusig.

Lättfixat och ljuvligt gott.

Lättfixat och ljuvligt gott.

Ris à la saffran

5–6 port
Tid: 10 min

1 pkt saffran, 1/2 g + 1 sockerbit, ev 1 msk brännvin
3 dl vispgrädde
500 g risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
socker efter smak
1 granatäpple
citronmeliss

1. Stöt samman saffran och sockerbit i en mortel tills det blir fint pulver. Lös ev upp med brännvin, låt stå ett par min.

Annons

2. Vispa grädden fluffig, blanda med risgrynsgröten och saffranslösningen. Rör om och smaka ev av med socker. Fördela i portionsglas.

3. Dela granatäpplet, plocka ut kärnorna utan cellväggar. Fördela granatäppelkärnorna på varje portion och dekorera med citronmeliss.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Sugen på fler juldesserter? Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(73)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…