Annons
Annons

Annons

Gör din egen roséglögg – enkelt och gott!

Rosétrenden är här för att stanna och varför inte bjuda på roséglögg i år?

roseglogg-recept

Njut av den laxrosa drycken även under kalla vinterkvällar.

Roséglögg för cirka 5 personer

Ingredienser:
75 cl rosévin
8 lagerblad
5-6 stjärnanis
2 kanelstänger
5 matskedar råsocker

Tillbehör:
sultanrussin & osaltade cashewnötter

Gör så här:

Häll rosévinet i en kastrull.
Värm sakta upp rosévinet tillsammans med lagerblad, stjärnanis, kanelstänger och råsocker tills sockret har smält. Alkoholen börjar dunsta vid 78 grader så var noga med att inte värma den för mycket!
Låt glöggen stå och dra i cirka 2,5-4 timmar beroende på hur kryddig du vill ha den.
Rosta de osaltade cashewnötterna innan servering genom att torrsteka dem i en stekpanna tills de fått fin färg.
Servera  glöggen tillsammans med sultanrussin och rostade cashewnötter.

Glöggen håller sig i ungefär tio dagar om den står försluten i kylen.

Receptet kommer från vintillverkaren Perfect Day som samarbetat med sommelieren Björn Börsum. Roséglöggen serveras i Stockholm, på Orangeriet vid Norr Mälarstrand och Zink Grill på Biblioteksgatan från och med 26 november.

– Utgångspunkten har varit att lyfta fram rosévinets friska toner men samtidigt få en kryddig dryck att värma sig med under de kalla månaderna. Med rosévin i grunden blir det en fräschare och friskare glögg som jag tror lockar många som tycker vanlig glögg är lite för söt, säger Björn Börsum, sommelier för PDF Brasserie Group.

Läs också: Bästa glöggen 2016!

glogg-test

 

LÄS OCKSÅ

(81)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…