Annons
Annons


Rosésorbet – svalkande drink och dessert i ett!

Så här gör du läcker rosésorbet! En svalkande drink och dessert i ett!

Foto: Linus Morales

Foto: Linus Morales

Sommaren har kommit, uteserveringarna och parkerna är fyllda av semesterfirare, och aldrig tidigare har rosévin varit så populärt i Sverige. Detta har stjärnkonditorn Per Bäckström tagit fasta på och tillsammans med Perfect Day Rosé tagit fram Rosésorbeten – det ultimata sättet att svalka sig på i sommar.

Annons

– Rosésorbeten är en drink och dessert i ett. Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer eller serverar den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor.

Rosésorbeten serveras i Stockholm, på Wienercaféet på Biblioteksgatan och på Trattorian vid Norr Mälarstrand under hela sommaren. Vill du testa att göra sorbeten själv hemma finns instruktioner och recept nedan.

Rosésorbet för cirka fem personer:

100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl rosévin
1 pressad citron

65 g sockerlag
1g gelatinblad

Gör så här:

Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.

Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen.

Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.

Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosévin.

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…