Annons
Annons


Rostad paprikasoppa från Ulrikas hälsokök

Mustigt gott! Rosta paprikorna och mixa med tomat och lök. Härligt när du behöver något njutbart smakrikt.

Krämig soppa toppad med krasse och gojibär.

Krämig soppa toppad med krasse och gojibär.

Rostad paprikasoppa

2 portioner

2 röda paprikor
½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 tomater
1 tsk olivolj
½ msk lantbuljong (pulver)
3 dl vatten
Salt och svartpeppar

Dekoraration: gojibär och krasse

Annons

1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner påen oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra av skalen.

2. Skala och hacka vitlök och lök. Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter. Häll på vatten och buljongpulver.

3. Låt koka i 5 minuter. Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar. Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas räksallad

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(28)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…