Annons
Annons

Annons

Rostas med svamp och ugnsgrönsaker

Snabblagat med finess! Stek rostas och servera med ugnsrostade grönsaker och en underbar svamptopping.

Rostas med läcker topping.

Toppengott!

Rostas med läckra tillbehör

4 port
Tid: 45 min

4 skivor rostas, ca 500 g
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar

Topping:
150 g champinjoner eller annan svamp
smör till stekning
salt, peppar

Grönsaker:
800 g potatis
4 morötter
4 rödbetor
2 msk olja
1/2 tsk salt
peppar
1 gul paprika
30 g rucola eller kruksallad

Hoisinsås:
1/2 dl ketjap manis, söt soja
2 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven färsk ingefära

1. Skala och dela potatis och rotfrukter. Lägg dem på ett ugnssäkert fat i olika grupper och droppa över olja. Salta och peppra. Ugnsstek i 225 grader ca 35 min.
2. Blanda såsen. Stek svampen i smör. Salta och peppra.
3. Blanda paprikan och rucolan med de stekta rotfrukterna.
4. Stek rostasfiléerna i smör på hög värme ca 2 min per sida. Salta och peppra.
5. Lägg upp rotfrukterna på tallrikar. Lägg köttet ovanpå med svampen och droppa såsen över.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp fiffig multihackare till förmånligt pris från oss!

multihackare

LÄS OCKSÅ

(22)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…