Annons
Annons


Rostas med svamp och ugnsgrönsaker

Snabblagat med finess! Stek rostas och servera med ugnsrostade grönsaker och en underbar svamptopping.

Rostas med läcker topping.

Toppengott!

Rostas med läckra tillbehör

4 port
Tid: 45 min

4 skivor rostas, ca 500 g
1 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar

Topping:
150 g champinjoner eller annan svamp
smör till stekning
salt, peppar

Annons

Grönsaker:
800 g potatis
4 morötter
4 rödbetor
2 msk olja
1/2 tsk salt
peppar
1 gul paprika
30 g rucola eller kruksallad

Hoisinsås:
1/2 dl ketjap manis, söt soja
2 msk ketchup
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven färsk ingefära

1. Skala och dela potatis och rotfrukter. Lägg dem på ett ugnssäkert fat i olika grupper och droppa över olja. Salta och peppra. Ugnsstek i 225 grader ca 35 min.
2. Blanda såsen. Stek svampen i smör. Salta och peppra.
3. Blanda paprikan och rucolan med de stekta rotfrukterna.
4. Stek rostasfiléerna i smör på hög värme ca 2 min per sida. Salta och peppra.
5. Lägg upp rotfrukterna på tallrikar. Lägg köttet ovanpå med svampen och droppa såsen över.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp fiffig multihackare till förmånligt pris från oss!

multihackare

LÄS OCKSÅ

(22)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…